Boek
Nederlands

Ottolenghi : het kookboek

Yotam Ottolenghi (auteur), Sami Tamimi (auteur), Richard Learoyd (fotograaf)
'Niemand kan meer met de vinger aan de pols van de tijd verder koken zonder van Yotam Ottolenghi gehoord te hebben. Ottolenghi is inspirerend, vernieuwend en levert veel erg lekkere gerechten op.'
NRC Handelsblad


Ottolenghi is in Engeland een van de meest iconische en dynamische plekken om te eten. De unieke mix van fantasievolle gerechten en de zeer moderne, elegante omgevin
Titel
Ottolenghi : het kookboek
Auteur
Yotam Ottolenghi Sami Tamimi
Fotograaf
Richard Learoyd
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Ottolenghi : the cookbook
Editie
4
Uitgever
Hilversum: Fontaine, 2012
303 p. : ill.
ISBN
9789059564282 (hardback)

Besprekingen

Kookboek, geschreven in 2008 door Yotam Ottolenghi (bekend van zijn later verschenen vegetarische kookboek 'Plenty') en Sami Tamimi. Beiden staan een eenvoudige, verse, gezonde en zeer vernieuwende keuken voor met receptuur die gebaseerd is op hun jeugdherinneringen in West- en Oost-Jeruzalem, gelardeerd met culinaire tradities van Perzië tot Californië. Na een introductie van beiden bevat het kookboek de volgende hoofdstukken: Groenten, Peulvruchten en Granen, Vlees en Vis, Brood en Gebak, Provisiekast met woordenlijst, basisrecepturen, register, mensen die bij Ottolenghi in Londen werken en een dankwoord. De fotografie is zeer inspirerend, smaakmakend en eigentijds, de receptuur (130 recepten) dito. Er worden overwegend veel ingrediënten per recept gebruikt. De recepten worden uitgebreid omschreven. Een zeer inspirerend kookboek, verfrissend, eigentijds; het bevat louter gezonde producten en zet aan tot lekker koken (en eten).

Over Yotam Ottolenghi

Yotam Ottolenghi (Jeruzalem, 14 december 1968) is een Israëlisch-Britse kok en auteur van kookboeken.

Biografie

Hij is de zoon van Michael, een in Italië geboren professor in de chemie, en Ruth, een Duitse schooldirectrice. Hij groeide op in Israël waar hij begon als journalist voor Haaretz. In 1995 vertrok hij met zijn toenmalige partner Noam Bar naar Amsterdam.

Ottolenghi verhuisde naar Londen in 1997 en volgde een Franse kookopleiding aan de Londense school Le Cordon Bleu gedurende zes maanden. Daarna begon hij in sterrenrestaurant The Capital in Knightsbridge en vervolgens in het Kensington Place restaurant en Launceston Place restaurant. Daar werkte hij onder chef-kok Rowley Leigh. Daarna werkte hij in Baker and Spice in Chelsea waar hij Sami Tamimi ontmoette. Met Tamimi begon hij de restaurants en schreef hij de boeken.

Samen met Noam Bar en Sami Tamimi startte hij de eerste Ottolenghi deli in Notting Hill in 20…Lees verder op Wikipedia