Daisy Online

Daisy-boeken

Sid_c_Les_Van_Genegen.png

Daisy-boeken zijn luisterboeken voor mensen met een leesbeperking (blinden, slechtzienden, dyslectici).
Je luistert naar jouw favoriete boeken en bepaalt zelf de voorleessnelheid, bladert doorheen het boek en zet een bladwijzer om te onthouden waar je gekomen was. Deze en nog veel andere functionaliteiten biedt Daisy-lezen aan.

Bibliotheek De Wolfsput heeft een aantal Daisy-boeken op schijf in de collectie van het Makkelijk Lezen Plein voor kinderen met een leesbeperking. Je kan ook een Daisy-speler ontlenen waarop je deze boeken eenvoudig kan afspelen.

Maar Daisy-boeken zijn ook beschikbaar online en dankzij de bib kan ook jij eenvoudig en snel de meer dan 25 000 online Daisy-boeken voor kinderen en volwassenen van de Luisterpuntbibliotheek lezen, helemaal gratis!

Hoe het werkt

  • Breng een bezoekje aan de bibliotheek en vraag aan een medewerker om je in te schrijven voor Daisy Online.
  • Je krijgt een lenersnummer mee naar huis waarmee je kan inloggen op Mijn Luisterpunt. Je geboortedatum is je paswoord. 
  • In Mijn Luisterpunt kies je de Daisy-boeken die je wil lezen. Je kan max. 5 Daisy-boeken tegelijk ontlenen. Een bibmedewerker kan dit de eerste keer ook voor jou doen.
  • Je geleende Daisy-boeken lezen doe je via de Anders Lezen-app. Ontdek de verschillende functionaliteiten van het Daisy-lezen via het menu in de app en pas de voorleessnelheid aan, stel een timer in of plaats een bladwijzer om te onthouden tot waar je gekomen was. 

Vragen of hulp nodig?

Een bibmedewerker helpt je graag verder!

Meer info over Daisy Online vind je bij de Luisterpuntbibliotheek

debib.jpg