Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.

Je krijgt hieronder ook speciaal door de bib geselecteerde tips om online te lezen, luisteren en kijken via verschillende digitale kanalen.

Fundels, voorleesfilmpjes, luisterboeken en nog veel meer

Er zijn heel wat verschillende initiatieven en websites die in deze tijden gratis digitale boeken, leuke voorleesfilmpjes en heel wat andere leestips voor kinderen en jongeren aanbieden. We verzamelen de leukste voor jullie op deze pagina. Deze pagina wordt regelmatig aangevuld.

Verspreid het leesvirus
Ga hier naar onze virtuele bib

Lees gratis digitale kranten en tijdschriften met het GoPress Archief

Gopress-collage.png

Wie lid is van de bib, kan gratis en van thuis uit het Gopress Archief raadplegen. Het enige wat je moet doen is aanmelden met je Mijn Bibliotheek-profiel.

Krijg snel en gratis toegang tot verschillende digitale publicaties (ouder dan 2 dagen), zoals De Standaard, Het Nieuwsblad, Knack, Humo, Wablieft, Metro en zelfs Franstalige kranten op bibliotheek.be/krantenarchief.

Lees-, kijk- en luistertips van de bib

Onderstaand cultuuraanbod kan je digitaal en meestal gratis gebruiken.