Livre
Néerlandais

Marc, de onbedwingbare

Joachim Masannek (auteur), Jan Birck (dessinateur)
Public cible:
6-8 ans et plus
Genre:
Voetbalteam De Wilde Bende wordt door een berucht team uitgedaagd een wedstrijd te komen spelen. Ze besluiten de tocht naar Limburg stiekem 's nachts op hun mountainbikes te maken. Vanaf ca. 9 jaar.
Sujet
Voetbal
Niveau de lecture
AVI 8, AVI M6
Titre
Marc, de onbedwingbare
Auteur
Joachim Masannek
Dessinateur
Jan Birck
Langue
Néerlandais
Langue originale
Allemand
Titre original
Markus, der Unbezwingbare
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2008
241 p. : ill.
ISBN
9789021622811

Commentaires

In dit 13e deel uit de 'De Wilde Voetbalbende'-reeks krijgt Marc, een van de jongens uit de voetbalclub, een brandende voetbal door zijn raam gegooid, waar een dreigende brief aan vasthangt. Daarin staat te lezen dat voetbalclub De Beestige Beesten de voetballers van de Wilde Bende verwachten aan de andere kant van het land om een wedstrijd te spelen. Enige probleem is dat iedereen die dag op vakantie is met zijn familie en dus niet kan gaan. De Wilde Bende zet echter door en vertrekt stiekem naar de wedstrijd op hun mountainbikes. Wat volgt, is een dolle tocht doorheen Nederland waarbij de voetbalvrienden gekke dingen beleven en vreemde mensen tegenkomen. Wanneer ze dan eindelijk arriveren bij de Beestige Beesten wacht hen opnieuw een verrassing. Dit boek zit boordevol fantasie en avontuur, en zal zowel jongens als meisjes aanspreken. Een fijn detail is dat de lezer op bepaalde plaatsen wordt aangesproken. Zo word je ook als lezer aangezet goed na te denken over het voorstel van de B…Lire la suite
In dit dertiende deel van de serie over voetbalteam 'De Wilde Bende'* krijgt Marc de keeper vlak voor de zomervakantie een keiharde bal in zijn kamer met een brief van voetbalteam 'De Beestige Beesten'. Marcs team wordt uitgedaagd om in Eijsden bij Maastricht een wedstrijd te komen spelen, maar het tijdstip valt slecht, want alle spelers gaan net met hun ouders op vakantie. Marc weet hen over te halen stilletjes te vertrekken en ’s nachts die 200 km. te fietsen om ontdekking te voorkomen. De tocht is vol 'bloedstollende' avonturen, maar het ergste overkomt hen in Eijsden wanneer ze ontvoerd worden en in een verlaten mijn terecht komen. Zal de wedstrijd nog gespeeld worden of zijn ze bij voorbaat verslagen? De stijl is nogal barok met dialogen barstensvol krachttermen als: kokende kippenkak!, krakende krabbepoten!, bijtende beren!, enz. en door vele, niet ter zake doende uitweidingen. Die verdoezelen de lijn van het toch al onwaarschijnlijke verhaal. Ieder hoofdstuk bevat enkele kleine…Lire la suite

À propos de Joachim Masannek

CC BY 3.0 de - Image by weigandwood

Joachim Masannek est un auteur de livres pour enfants. Il est né le 1er septembre 1960 à Bockum-Hövel. Il a eu du succès avec ses livres Die Wilden Fußballkerle.

Vie

Après ses études d’allemand et de philosophie, Masannek était à la Hochschule für Fernsehen und Film München. En mars 2002, il a publié son premier livre Die Wilden Kerle. Après, il a écrit encore 13 autres livres de cette série de livres et d’autres livres, par exemple Honky Tonk Pirates et Wildernacht.

Masannek est le réalisateur des 5 films Die Wilden Kerle. Il est le père des acteurs Marlon Wessel et Leon Wessel-Masanek.

Liens externes

Suggestions