DVD Anglais

De kleine zeemeermin

John Musker (directeur), Ron Clements (directeur), Alan Menken (compositeur)

De kleine zeemeermin

John Musker (directeur), Ron Clements (directeur), Alan Menken (compositeur)
  • 6-8 ans et plus
Genre:
Dans la série:
De zeemeermin Ariël wordt verliefd op de mensenprins Eric. Met de hulp van haar vriendjes probeert zij zijn liefde te winnen. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Meerminnen
Titre
De kleine zeemeermin
Directeur
John Musker Ron Clements
Compositeur
Alan Menken 1949-
Titre uniforme
The little mermaid
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1989
Durée
82 min.
Note
Taalkeuze: Nederlands, Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418408169

Commentaires

Disney-tekenfilm uit 1989, gebaseerd op het beroemde sprookje van Hans Christiaan Andersen. De zeemeermin Ariël wordt verliefd op de mensenprins Eric. Om bij hem te zijn, vraagt ze de zeeheks om haar benen te geven, in ruil voor haar stem. Met de hulp van haar vriendjes probeert zij zijn liefde te winnen. In tegenstelling tot het sprookje krijgt de film een 'happy ending'. Cinema.nl geeft 3 1/2 ster: 'Het is nogal zoetig en de twee geliefden komen nogal flauw over. De andere schepsels daarentegen zijn leuk (Sebastian, de krab), de animatie is energiek, leuke muziek en de hitsong uit de film 'Under the Sea' won een Oscar voor Best Song en de muziek voor Best Original Score.' Er werden twee direct-naar-video vervolgen gemaakt (2000, 2008). Bevat enkele extra's. Vanaf ca. 6 jaar.