DVD Anglais

De kleine zeemeermin

John Musker (directeur), Ron Clements (directeur), Alan Menken (compositeur)

De kleine zeemeermin

John Musker (directeur), Ron Clements (directeur), Alan Menken (compositeur)
  • 6-8 ans et plus
Genre:
Dans la série:
De zeemeermin Ariel wordt verliefd op de mensenprins Eric. Met de hulp van haar vriendjes probeert zij zijn liefde te winnen. Vanaf ca. 6 jaar.
Sujet
Meerminnen
Titre
De kleine zeemeermin
Directeur
John Musker Ron Clements
Compositeur
Alan Menken 1949-
Titre uniforme
The little mermaid
Langue
Anglais
Éditeur
Disney DVD, 2013
1 dvd-video
Date d'enregistrement
1989
Durée
82 min.
Note
Taalkeuze: Nederlands, Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Engels voor slechthorenden Walt Disney productie
EAN
8717418408169

Commentaires

Disney-tekenfilm uit 1989, gebaseerd op het beroemde sprookje van Hans Christiaan Andersen. De zeemeermin Ariel wordt verliefd op de mensenprins Eric. Om bij hem te zijn, vraagt ze de zeeheks om haar benen te geven, in ruil voor haar stem. Met de hulp van haar vriendjes probeert zij zijn liefde te winnen. Deze film, waar vierhonderd tekenaars en technici drie jaar aan hebben gewerkt en meer dan één miljoen tekeningen en schetsen in zijn verwerkt, is zeer lovend ontvangen. Peter van Bueren (Volkskrant) schrijft: 'In 'De kleine zeemeermin' is al het aanwezig vernuft samengebald (...) Ouderwets maar knap gedaan en soms zelfs ontroerend. Arnold Gelderman verzorgde een uitstekende Nederlandse nasynchronisatie (...). Sla die machine-troep op RTL 4 en Sky maar eens over, Disney leeft in de bioscoop'. De film is gerestaureerd en ontving Oscars voor Beste lied en Beste muziek. Bevat enkele extra´s. Vanaf ca. 6 jaar.