Livre Néerlandais

Floor is smoor

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (dessinateur)

Floor is smoor

Marjon Hoffman (auteur), Georgien Overwater (dessinateur)
  • 6-8 ans et plus
Genre:

3 copies disponibles

Floor (ik-figuur) heeft veertien nieuwe regels bedacht. Oudere broers moeten niet denken dat ze hun kleine zusje te slim af kunnen zijn en vertel het nooit aan je beste vriendin als je verliefd bent. Vanaf ca. 8 jaar.
Titre
Floor is smoor
Auteur
Marjon Hoffman
Dessinateur
Georgien Overwater
Langue
Néerlandais
Édition
1
Éditeur
Amsterdam: Ploegsma, 2010
120 p. : ill.
ISBN
9789021668284 (hardback)

Aussi en format :

Livre: Néerlandais (autres éditions)

Disponibilité et emplacement dans la bibliothèque

De Wolfsput

Sunday: Fermé
Monday: 10:00 - 19:00
Tuesday: 10:00 - 20:00
Wednesday: 10:00 - 19:00
Thursday: 10:00 - 20:00
Friday: 10:00 - 19:00
Saturday: 09:00 - 13:00

Adres

D'Arconatistraat 1
1700 Dilbeek
(Afficher sur la carte)

Contactgegevens

02 451 69 70
Disponibilité Édition Emplacement dans la bibliothèque
Disponibilité
Prêté jusqu'au 22/03/19
Édition
Ploegsma, 2015
Emplacement dans la bibliothèque
Jeugd verhalend Verhalen van 8 tot 10 jaar (groen)
HOFF
Disponibilité
Prêté jusqu'au 25/02/19
Édition
Ploegsma, 2015
Emplacement dans la bibliothèque
Jeugd verhalend Verhalen van 8 tot 10 jaar (groen)
HOFF
Disponibilité
Beschikbaar
Édition
Ploegsma, 2010
Emplacement dans la bibliothèque
Jeugd verhalend Verhalen van 8 tot 10 jaar (groen)
HOFF
Disponibilité
Beschikbaar
Édition
Ploegsma, 2010
Emplacement dans la bibliothèque
Jeugd verhalend Verhalen van 8 tot 10 jaar (groen)
HOFF

Groot-Bijgaarden

Sunday: Fermé
Monday: Fermé
Tuesday: Fermé
Wednesday: 15:30 - 18:00
Thursday: Fermé
Friday: Fermé
Saturday: 10:00 - 13:00

Adres

Brusselstraat 253
1702 Dilbeek
(Afficher sur la carte)

Contactgegevens

02 451 69 81
Disponibilité Édition Emplacement dans la bibliothèque
Disponibilité
Beschikbaar
Édition
Ploegsma, 2015
Emplacement dans la bibliothèque
Jeugd verhalend Verhalen van 8 tot 10 jaar (groen)
HOFF
Disponibilité
Prêté jusqu'au 27/02/19
Édition
Ploegsma, 2010
Emplacement dans la bibliothèque
Jeugd verhalend Verhalen van 10 tot 12 jaar (geel)
HOFF

Schepdaal

Sunday: Fermé
Monday: Fermé
Tuesday: Fermé
Wednesday: 15:30 - 19:00
Thursday: Fermé
Friday: Fermé
Saturday: 10:00 - 13:00

Adres

E. Eylenboschstraat 27
1703 Dilbeek
(Afficher sur la carte)

Contactgegevens

02 451 69 80
Disponibilité Édition Emplacement dans la bibliothèque
Disponibilité
Prêté jusqu'au 23/03/19
Édition
Ploegsma, 2015
Emplacement dans la bibliothèque
Jeugd verhalend Verhalen van 8 tot 10 jaar (groen)
HOFF
Disponibilité
Prêté jusqu'au 20/03/19
Édition
Ploegsma, 2010
Emplacement dans la bibliothèque
Jeugd verhalend Verhalen van 8 tot 10 jaar (groen)
HOFF

Commentaires

Zesde deel in de serie over Floor*, die telkens in de ik-vorm vertelt over alledaagse belevenissen bij haar thuis en met haar schoolvriendin Margreet, met wie ze typische meisjesdingen deelt. Ieder van de veertien hoofdstukken begint met de afbeelding van een velletje papier waarop (in handschrift) een wijsheid is geschreven, die Floor heeft verzonnen en die van toepassing is op de situatie die ze vervolgens beschrijft. Elk hoofdstuk bevat een afgerond verhaaltje. Deze herkenbare en vaak humoristiche voorvallen worden in een vlot taalgebruik neergezet in korte, eenvoudige zinnen die veel spreektaal bevatten, maar ook de gedachten en gevoelens van Floor weergeven. Grappige, kriebelige zwart-witte pentekeningetjes zijn tussen de tekst geplaatst en verlevendigen de verhalen. De titel suggereert een voortdurende verliefdheid bij Floor maar dat valt erg mee, alhoewel jongens wel een rol spelen. Leuke ontspanningslectuur voor meisjes vanaf ca. 8 jaar

Floor is smoor

Floor, een tienjarig meisje, uit een gewoon doorsnee Nederlands gezin, neemt de lezer doorheen veertien hoofdstukjes mee in haar dagdagelijkse belevenissen. Elk hoofdstuk begint met een afbeelding van een velletje papier waarin Floor in haar eigen handschrift een regel heeft geschreven. Die regels heeft ze zelf bedacht naar aanleiding van een gebeurtenis die ze heeft meegemaakt en die ze levendig beschrijft in het vervolg. De auteur schrijtf in de ik-persoon, dat maakt dat de lezer zich snel aangesproken voelt en dat bevordert de betrokkenheid. De taal is eenvoudig en pittige dialogen wisselen gedachten en gevoelens af. Kleine grappige pentekeningen zetten de karakters op een schijnbaar nonchalante wijze neer.

De titel laat vermoeden dat dit een boek is waar verliefdheid het belangrijkste thema is. Dat is een beetje misleidend. In het eerste hoofdstuk gooien Floor en haar vriendin Margreet valentijnskaarten in de bus van jongens die ze zelf stom vinden. Later volgt een s…Lire la suite

À propos de Marjon Hoffman


Marjon Hoffman, née le 25 septembre 1971 à Amsterdam, est une écrivaine et femme de lettres néerlandaise.

Bibliographie

  • 2003 : De regels van Floor
  • 2004 : Floras Regeln für die Welt
  • 2004 : Die Boskampi
  • 2005 : Waarom het leuk/stom is om een broer/zus te hebben / druk 1
  • 2005 : De dochters van sjeik Boul-Boul
  • 2006 : Een geheim bij de buren
  • 2006 : Mooi niks!
  • 2006 : Floor gaat ervoor!
  • 2007 : Mijn vreemde vriendin Hag en ik
  • 2007 : Helemaal Floor
  • 2008 : Sem is er uit
  • 2008 : Ik wil geen bril!
  • 2008 : Het internaat.com - Surprise!
  • 2008 : Floor regelt het even
  • 2009 : Een auto voor papa
  • 2010 : Floor …En lire plus sur Wikipedia

Suggestions