Nederlands leren

Wil je Nederlands leren of geef je les Nederlands aan anderstaligen? Kom dan naar ons Taalpunt Nederlands in de bib van Dilbeek of vanaf 11 januari 2023 ook in Groot-Bijgaarden. Je vindt er woordenboeken, eenvoudige leesboeken, Nederlands gesproken films, spelletjes, luisterboeken, de krant.

TAALPUNT

stand

 

De Taalpunten Nederlands 
ondersteunen nieuwkomers, anderstalige en laaggeletterde volwassenen. Je vindt er gratis materialen om Nederlands te leren. Dilbeek is één van de 135 bibliotheken die deel uit maakt van het netwerk van Taalpunten Nederlands in Vlaanderen.

Wat is een Taalpunt Nederlands?

Ben je nieuwkomer of anderstalig en wil je Nederlands leren? Of woon je hier al lang maar wil je beter Nederlands leren lezen en schrijven? Kom dan naar het Taalpunt Nederlands in de bibliotheek

Collectie en zoektips

In een Taalpunt Nederlands vind je taalcursussen, grammatica- en spellingsboeken, lees- en infoboeken in eenvoudige taal, luisterboeken, woordenboeken en Nederlandstalige films.

2 Taalpunten

We hebben in de hoofdbibiliotheek een Taalpunt en vanaf 11 januari 2023 opent ook in het filiaal van Groot-Bijgaarden een 2de Taalpunt.

> bibliotheek Dilbeek: d'Arconatistraat 1, 1700 Dilbeek

> (vanaf 11.01.2023) bibliotheek Groot-Bijgaarden: Bosstraat 84, 1702 Groot-Bijgaarden

RONDLEIDING IN DE BIB

klas krijgt rondleiding in de bib

 

Ben jij leerkracht Nederlands voor anderstaligen of begeleider van een inburgeringstraject en wil je graag met je klasgroep de bib komen bezoeken?

Uitleg krijgen over het Taalpunt door een bibliotheekmedewerkers, de cursisten de bib laten ontdekken met een tablet? Wij bieden rondleidingen op maat. Mail voor meer informatie naar kennis@dilbeek.be.

NEDERLANDS LEREN?

NL leren

 

Het Agentschap Integratie en Inburgering helpt je de weg te vinden in het grote aanbod van Nederlandse lessen. Wij organiseren zelf geen lessen maar de Welzijnscampus in Dilbeek heeft een volledig overzicht van alle cursussen Nederlands in de provincie Vlaams-Brabant. Op basis van jouw wensen en mogelijkheden zoeken ze samen een cursus op maat.

Voor meer info:

Welzijnscampus Nieuwenbos
Bosstraat 84 – 1702 Dilbeek
(Groot-Bijgaarden)

Je kan ook terecht op het gratis nummer 0800 123 00.

CAFÉ COMBINNE

logo Café Combinne

 

Café Combinne is een praatcafé waar Nederlandstaligen en anderstaligen elkaar in een open en gezellige sfeer ontmoeten.

Leer je Nederlands en oefen je graag op een leuke manier? Of ben je Nederlandstalig, hou je van een fijn gesprek en leer je graag nieuwe mensen kennen? Iedereen is welkom. Je komt en gaat wanneer je wil.

Wanneer: elke donderdagavond van 19.30 u tot 22.00

Waar: Kerkstraat 63, 1701 Itterbeek.

Voor vragen: 2cdilbeek@gmail.com