Schatten van Vlieg

Schatten van Vlieg

Hoor jij wat ik hoor? Ga deze zomer op pad door de Wolfsputten, los de opdrachten op en ontdek de schat van Vlieg!

Lees verder
Bestemming: bib!

In de kijker

Bestemming: bib!

Zin om op reis te gaan? Kom naar de bib! Deze zomervakantie is de bib de reisbestemming voor alle kinderen en jongeren van 3 tot en met 18 jaar! Ga mee op reis in zes verhalen en win een mooie prijs. 

Lees verder

In de kijker

Lerarenkaart 2020

De deadline voor het afhalen van de lerarenkaarten is verlengd tot 31 juli!
 

Lees verder

Virtuele bib

Het coronavirus heeft ons dagelijkse leven grondig door elkaar geschud. Onze bib blijft nog een tijdje gesloten. Gelukkig is er een ware explosie aan online tips ontstaan. Zijn het er zoveel dat je soms de bomen (of boeken) door het bos niet meer ziet? Wij zetten de leukste boeken-, lees- en voorleestips voor je op een rij! 

Lees verder

Schrijfwedstrijd Erfgoeddag 2020

Wij dagen jou uit: schrijf vandaag het erfgoed van morgen! We schrijven een wedstrijd uit voor jongeren: wie kan de beste legende, de mooiste mythe of het strafste volksverhaal uit zijn/haar duim zuigen?

 

Lees verder

IBL vanaf nu online!

Vond je niet wat je zocht in onze catalogus? Niet getreurd: vanaf nu kan je online een boek uit een andere bibliotheek opvragen!

Lees verder
foto van mensen die Nederlands lereb

Nederlands leren? Het kan!

Het Agentschap Integratie en Inburgering helpt je de weg te vinden in het grote aanbod van Nederlandse lessen. Wij organiseren zelf geen lessen maar de Welzijnscampus in Dilbeek heeft een volledig overzicht van alle cursussen Nederlands in de provincie Vlaams-Brabant. Op basis van jouw wensen en mogelijkheden zoeken ze samen een cursus op maat.
 

Lees verder
klas krijgt rondleiding in de bib

Rondleidingen in de bib

Ben jij leerkracht Nederlands voor anderstaligen of begeleider van een inburgeringstraject en wil je graag met je klasgroep de bib komen bezoeken?

Lees verder
logo Café Combinne

Café Combinne

Café Combinne is een praatcafé waar Nederlandstaligen en anderstaligen elkaar in een open en gezellige sfeer ontmoeten.

Lees verder