Vanaf 2 maart geldt een nieuw bibliotheekreglement, dat hetzelfde is voor alle bibliotheken van Pajottenland-Zennevallei die samen de regiobib vormen. Naast eenzelfde bibreglement gaan zij voluit voor samenwerking. 

Lees verder
poezie
banner Wise

De bib sluit van vrijdag 19.02 tot dinsdag 2.03

Wij sluiten even de deuren om over te schakelen naar nieuwe bibliotheeksoftware. Op dinsdag 2.03 vanaf 14 uur ben je opnieuw welkom in de bib en kunnen wij jou nóg beter van dienst zijn. Wie in deze periode boeken of ander materiaal terug moet inleveren, mag deze wat langer houden. We verlengen de inlevertermijn, zodat je geen boete krijgt.

Lees verder
BannerErfgoednacht2021

Warme oproep: kunstenaars, schrijvers en vertellers gezocht voor Erfgoeddag 2021

Erfgoeddag 2021 komt eraan! Dilbeek werkt een bijzondere wandeling uit in hartje Dilbeek, geïnspireerd op Dilbeekse verhalen en legendes, die je kan maken van 5/4/2021 tot en met 25/4/2021. Maar om de wandeling bijzonder te maken, hebben we jouw hulp nodig! Ga creatief om met de verhalen en legendes!

Lees verder
Foto afkomstig van VRTNWS

Steven Van Gucht wint Wablieft-prijs

Viroloog Steven Van Gucht heeft dit jaar de Wablieft-prijs in handen mogen nemen, de prijs voor helder taalgebruik. Jaarlijks wordt deze prijs uitgereikt aan een persoon of organisatie die duidelijke taal gebruikt. "Het is een mooie waardering voor mijn werk van de afgelopen maanden", reageert de viroloog.

Lees verder
ik ben er niet

Geen Verwendag, wel grote verkoop

De Verwendag in Bibliotheek De Wolfsput moet worden afgelast. De jaarlijkse boekenverkoop gaat wel door, maar wordt meer gespreid in de tijd én in de bib.

Lees verder

Jeugdafdeling gesloten tijdens klasbezoeken

Tijdens de klassikale bibbezoeken zal de jeugdafdeling gesloten zijn voor het publiek. 

Lees verder

Virtuele bib

Het coronavirus schudt ons dagelijkse leven grondig door elkaar. Gelukkig is er een ware explosie aan online tips ontstaan. Zijn het er zoveel dat je soms de bomen (of boeken) door het bos niet meer ziet? Wij zetten de leukste boeken-, lees- en voorleestips voor je op een rij! 

Lees verder