jouwbibvraagtjemening

Jouw bib vraagt je mening

De coronapandemie heeft een enorme impact op het dagelijks leven. Ook de bibliotheken werden niet gespaard. Omdat we als Bilbliotheek Dilbeek er alles aan willen doen om jou zo comfortabel mogelijk te blijven verwelkomen, stellen we je graag enkele vragen over corona en onze bibliotheek.

Lees verder
sporen in de nacht schrijvers

Ontdek 3 nieuwe legenden

Naar aanleiding van Erfgoeddag 2021 daagden we enkele Dilbeekse schrijvers uit om een nieuwe legende te schrijven. Het verhaal moest zich afspelen in de Tramsite van Schepdaal en verdergaan op het thema 'Sporen in de nacht'.

Lees verder
Vanfleteren

De kast van... Josse De Pauw en Kristien De Proost

ONLINE GRATIS

Het acteurskoppel Josse De Pauw en Kristien De Proost vertellen over hun favoriete boeken, muziek, films, keukenrecepten, … Zij trekken hun kast open en laten jou ontdekken wat hen boeit aan wat je zoal in de bib kan vinden.

Lees verder
Erfgoeddag verlenging

Erfgoeddag: wandeling Dilbeekse legenden en volksverhalen

Verlengd wegens succes!

Geniet nog t.e.m.16 mei in Dilbeek van de kindvriendelijke erfgoeddagwandeling ‘Dilbeekse legenden en volksverhalen’.

Lees verder

Nieuw bibreglement vanaf 2 maart

Vanaf 2 maart geldt een nieuw bibliotheekreglement, dat hetzelfde is voor alle bibliotheken van Pajottenland-Zennevallei die samen de regiobib vormen. Naast eenzelfde bibreglement gaan zij voluit voor samenwerking. 

Lees verder
poezie
banner Wise

De bib sluit van vrijdag 19.02 tot dinsdag 2.03

Wij sluiten even de deuren om over te schakelen naar nieuwe bibliotheeksoftware. Op dinsdag 2.03 vanaf 14 uur ben je opnieuw welkom in de bib en kunnen wij jou nóg beter van dienst zijn. Wie in deze periode boeken of ander materiaal terug moet inleveren, mag deze wat langer houden. We verlengen de inlevertermijn, zodat je geen boete krijgt.

Lees verder
BannerErfgoednacht2021

Warme oproep: kunstenaars, schrijvers en vertellers gezocht voor Erfgoeddag 2021

Erfgoeddag 2021 komt eraan! Dilbeek werkt een bijzondere wandeling uit in hartje Dilbeek, geïnspireerd op Dilbeekse verhalen en legendes, die je kan maken van 5/4/2021 tot en met 25/4/2021. Maar om de wandeling bijzonder te maken, hebben we jouw hulp nodig! Ga creatief om met de verhalen en legendes!

Lees verder