Corona-update: bib gesloten van 14 maart t.e.m. 5 april

Om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 af te remmen, annuleert het gemeentebestuur alle eigen activiteiten waar veel mensen bijeen komen tot en met 5 april. 

Lees verder

Nieuw programma Voorleestipi bekend! Ontdek het hier.

Lees verder

In de kijker

Lerarenkaart 2020

 
 

Lees verder

Schrijfwedstrijd Erfgoeddag 2020

Wij dagen jou uit: schrijf vandaag het erfgoed van morgen! We schrijven een wedstrijd uit voor jongeren: wie kan de beste legende, de mooiste mythe of het strafste volksverhaal uit zijn/haar duim zuigen?

 

Lees verder

Jeugdboekenmaand 2020

Maart is Jeugdboekenmaand! Dit jaar staat die volledig in het teken van kunst. Maar wat doet kunst? Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken. Tijdens de Jeugdboekenmaand zetten we kunst in de kijker met workshops, een expo en een piano...

 

Lees verder

IBL vanaf nu online!

Vond je niet wat je zocht in onze catalogus? Niet getreurd: vanaf nu kan je online een boek uit een andere bibliotheek opvragen!

Lees verder

De kast van … Michael Kestemont

Michael Kestemont stelt zijn favoriete boeken, films, drankjes, … in intieme setting voor. Mét ontbijt!

Lees verder
foto van mensen die Nederlands lereb

Nederlands leren? Het kan!

Het Agentschap Integratie en Inburgering helpt je de weg te vinden in het grote aanbod van Nederlandse lessen. Wij organiseren zelf geen lessen maar de Welzijnscampus in Dilbeek heeft een volledig overzicht van alle cursussen Nederlands in de provincie Vlaams-Brabant. Op basis van jouw wensen en mogelijkheden zoeken ze samen een cursus op maat.
 

Lees verder

Rondleidingen in de bib

Ben jij leerkracht Nederlands voor anderstaligen of begeleider van een inburgeringstraject en wil je graag met je klasgroep de bib komen bezoeken?

Lees verder