Corona-update: bib gesloten

Om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 af te remmen, annuleert het gemeentebestuur tot nader order alle eigen activiteiten waar veel mensen bijeenkomen.

De bibliotheek en de filialen zijn tot nader order gesloten. Ook de inleverbox is niet beschikbaar. Alle uitgeleende materialen zullen automatisch verlengd worden. Tijdens deze periode lopen boetes niet verder op. De bib is ook enkel bereikbaar via e-mail of via telefoon elke werkdag tussen 10 en 12 uur. 

Volgende activiteiten in onze bib worden afgelast:

 

Het is absoluut noodzakelijk om de voortgang van het virus zoveel mogelijk te vertragen, zodat op elk moment de gezondheidszorg toereikend blijft. Een snelle piek zal als gevolg hebben dat niet alle zieken op een goede manier kunnen worden verzorgd. Het is onze maatschappelijke plicht, zeker naar de kwetsbare groepen toe, om zoveel mogelijk aan die vertraging van het virus mee te werken.

We volgen de situatie op en van zodra de richtlijnen veranderen, zullen wij hierover communiceren. Deze communicatie blijft geldig onder voorbehoud van verdere ontwikkelingen. We bekijken dag na dag of deze maatregelen uitgebreid moeten worden, op basis van de richtlijnen van de overheid en het college.

Volg ook de gemeentelijke nieuwsitems om op de hoogte te blijven: www.dilbeek.be of op www.westrand.be/corona