Jeugdboekenmaand 2019

Elk jaar zetten we gedurende een hele maand de jeugdcollectie in de kijker tijdens de Jeugdboekenmaand, een initiatief van Iedereen Leest.

In maart is het weer zover, dan zal de Jeugdboekenmaand van 1 tot 31 maart 2019 volledig in het teken staan van vriendschap!

JBM poster

In Bibliotheek De Wolfsput vieren we de vriendschap door tal van vriendschappelijke activiteiten!

VOORLEZEN + WORKSHOP
Hartverwarmende verhalen over vriendschap gevolgd door een workshop vriendschapsbandjes maken. Kom luisteren in onze leeshoek op woensdag 20 maart om 15u30 of op zaterdag 23 maart om 10u30. En maak daarna een vriend of vriendin blij met een leuk vriendschapsbandje!

WORKSHOP TOTE BAGS MAKEN
Ontwerp je eigen hippe (bib)zak, voor jezelf of voor een vriend, dat mag je kiezen! Op zaterdag 9 maart, doorlopend van 10 tot 13u.

KORTFILM 'HET VERLOREN VRIENDJE'
Neem een kussen, nestel je voor onze tv en geniet van de prachtige kortfilm 'Het verloren vriendje' van Philip Hunt. Kom en plof je neer op woensdag 6, 13 en 27 maart van 13 tot 19u in onze leeshoek!

VRIENDENBOEK VAN DE BIB
Wil jij in ons vriendenboek schrijven? Gedurende de hele maand maart zal ons groot vriendenboek open liggen op de jeugdafdeling. 

VRIENDSCHAPSSLINGER
Kom jouw vriendje tekenen op de sjablonen die wij voorzien en word zo deel van onze vriendschapsslinger! Hoe meer vriendjes, hoe langer de slinger. Geraken we het hele gebouw rond? Kom ons helpen!

STUUR EENS EEN KAARTJE
Laat je beste vriend(in) weten dat je aan hem/haar denkt en stuur eens een kaartje! Wij hebben mooie vriendschapskaartjes gemaakt die je gratis mag meenemen.

VRIENDJES VAN DE BIB
Ben jij al onze vriend op Facebook en Instagram? Toon ons jouw vriendschap en geef ons een like op Facebook en volg ons op Instagram! En blijf zo op de hoogte van al onze activiteiten.