Voorleesweek 2021

Voorlezen, dat is leesplezier doorgeven aan jong en oud. Tijdens de Voorleesweek van 20 tot 28 november zet de bib graag het belang én het plezier van voorlezen in de kijker.

Affiche Voorleesweek 2021

Probeer tijdens de Voorleesweek, maar eigenlijk gewoon altijd, om elke dag (minstens) een kwartier voor te lezen. Want dat maakt écht een verschil. Eén kwartier, elk kind, elke dag.

Op zaterdag 27 november zet de Voorleestipi je op weg: geen kwartier maar een halfuur lang trakteren we je op de mooiste voorleesverhalen in de leeshoek op de jeugdafdeling. 

Speciaal voor de Voorleesweek hebben we die dag nog iets extra in petto! De hele voormiddag lang kan je in de bib luisteren naar verhalen verteld door drie bekende auteurs. Via streaming kan je luisteren en kijken naar Kim Crabeels, Stefan Boonen + Melvin en Reinhilde Van Driel, die voorlezen uit eigen werk. De voorleesfilmpjes zijn doorlopend te bekijken in de jeugdbib, inschrijven is niet nodig. Elk kwartier start een nieuw voorleesfilmpje, in totaal zijn er 15 filmpjes om van te smullen!

Laat ons hier weten dat je komt!

 

 

Op zoek naar leuke boekentips? Je kan hier de leeslijsten voor verschillende leeftijden downloaden als pdf: