Nee zeggen - Nele Colle

Nele Colle onderzocht waarom het belangrijk, maar toch zo moeilijk is om die ‘nee’ te zeggen. Hoe pak je dit best aan? Nele houdt geen pleidooi voor een egoïstisch leven, of een opstand tegen je baas, maar een interactieve lezing vol motivatie en tips voor een rijker en gelukkiger leven.

Wanneer
Vrijdag 10 februari 2023

Voorleestipi: Robots

Luister naar de leukste verhalen over robots en ontdek daarna zelf de Bee-bot, een schattige robot die je zelf kan besturen.

Wanneer
Zaterdag 18 februari 2023

De kast van.. - Jan Hautekiet

De zeemzoete stem van Jan Hautekiet brengt je in een knip terug in de tijd van Hallo Haute-kiet of zijn discussieprogramma op Radio1. Hij laat je gluren in zijn rijkgevulde boekenkast en muziekverzameling en hij vertelt honderduit over de boeken, muziek en films die zijn carrière als radiostem en…

Wanneer
Zondag 12 maart 2023

De hond zoals hij is - Chris Dusauchoit

Chris Dusauchoit vertelt over de verbluffende oorsprong van de hond, hoe dat dier 36.000 jaar geleden gedomesticeerd raakte. Wat die oorsprong vandaag nog betekent voor de moderne hond. Dit is vooral geen lezing met praktische tips. Maar een avond in het teken van de zoektocht naar de ware aard van…

Wanneer
Donderdag 16 maart 2023

Jeugdboekenmaand: Wonderkast

Ontdek de Wonderkast, een creatieve inspiratiekast boordevol speelse doespelletjes, creatieve knutselactiviteiten en fantasierijke schrijfopdrachten voor kinderen tussen 6 en 12 jaar. De Wonderkast inspireert, zet je aan je eigen talenten te ontdekken en te voelen waar jij gelukkig van wordt!

Wanneer
Van donderdag 2 maart 2023 tot donderdag 16 maart 2023

Hollywood teenagers - Roel Van Bambost

Aan de hand van drie van mijn favoriete films, Modern Times van Charlie Chaplin, Rebel Without a Cause van Nicolas Ray en Easy Rider van Dennis Hopper schets ik, aan de hand van tekst en fragmenten, niet alleen het tot stand komen van de films, maar ook de tijdsgeest en de maatschappelijke…

Wanneer
Donderdag 23 maart 2023

Voorleestipi: Geluk

Maart is Jeugdboekenmaand en die staat dit jaar helemaal in teken van 'Geluk'. Ook samen luisteren naar verhaaltjes maakt je gelukkig!

Wanneer
Zaterdag 25 maart 2023

Jeugdboekenmaand: gelukspoppetjes maken

In deze workshop maak je je eigen gelukspoppetje. Met naald en draad ga je aan de slag en knutsel je een popje vol geluk dat je kan gebruiken als sleutelhanger of aan je boekentas kan hangen. Deelnemen kan doorlopend. Inschrijven is niet nodig.

Wanneer
  • Woensdag 22 maart 2023
  • Zaterdag 25 maart 2023

Voorleestipi: Wereldboekendag

Op 23 april is het wereldboekendag en viert de hele wereld het boek. Daarom komen deze Voorleestipi verhalen van over de hele wereld aan bod.

Wanneer
Zaterdag 22 april 2023

Voorleestipi: Week van de Groeilamp

Tijdens de Week van de Groeilamp valt er vanalles te beleven op Begijnenborre. Ook de Voorleestipi strijkt er neer! Luister naar verhaaltjes en laat je verrassen door de tal van andere leuke activiteiten die deze namiddag op het programma staan.

Wanneer
Woensdag 17 mei 2023