Veelgestelde vragen over de bib en corona

De bib is tot nader order gesloten. Dat heeft gevolgen voor onze werking en voor onze klanten.

Het antwoord op enkele veelgestelde vragen lees je hieronder.

We hopen van harte dat we jullie allemaal snel en gezond terug in onze bibliotheek kunnen ontvangen! Draag in tussentijd zorg voor elkaar.

Hoe lang blijft de bib toe?

Tot nader order is de bibliotheek gesloten. We volgen daarbij de richtlijnen die we krijgen van het Dilbeekse gemeentebestuur en andere overheden. Nieuws over de heropening van de bibliotheek, communiceren we via onze verschillende kanalen. Hou onze website en Facebookpagina in de gaten.

Reden

Waarom gaat de bib toe?

Bibliotheek De Wolfsput sluit de deuren. Dat doen we om bezoekers en personeel te beschermen. In de bib komen verschillende generaties bij elkaar en we kunnen nooit zeker weten of het coronavirus al dan niet aanwezig is op het teruggebrachte bibmateriaal.

Materiaal

Moet ik mijn bibmateriaal terugbrengen tijdens de sluiting?

Nee, je mag je materiaal gerust thuis houden tijdens de sluitingsperiode. Je materiaal werd door ons automatisch verlengd tot 30 juni en er wordt sowieso geen boete aangerekend. Kom dus zeker niet speciaal buiten om naar de bib te komen want je kan het materiaal niet inleveren.

Materiaal

Kan ik nieuw materiaal meenemen?

We organiseren een afhaaldienst: je kan gratis tot 7 titels aanvragen en deze na bevestiging ophalen in de bibliotheek elke werkdag tussen 14 en 16.30 uur. Alle informatie hierover vind je hier. Het materiaal dat je al in huis hebt mag je gerust langer bijhouden zonder er boete voor te krijgen, dat werd voor jou al door ons verlengd tot 30 juni.

Materiaal

Ik leverde bij het afhalen materialen in via de inleverbox, maar ze staan nog op mijn kaart?

Het corona-virus zou tot drie dagen overleven op gladde/plastic oppervlakken. Aangezien al onze materialen geplastificeerd zijn, plaatsen wij ingeleverde boeken drie dagen in quarantaine. Dat doen we voor onze eigen veiligheid en die van de toekomstige leners van het materiaal. De inleverdata voor alle uitgeleende boeken werd automatisch verlengd dus er is geen risico op een boete voor jou. Merk je dat de materialen na meer dan drie werkdagen nog steeds op je kaart staan? Neem dan contact op via info@wolfsput.be, dan bekijken we wat er mis ging.

Boetes

Krijg ik boete als ik mijn materiaal niet terugbreng?

Nee, we rekenen geen boete aan tijdens deze periode. Jouw materiaal werd door ons ook automatisch verlengd tot 30 juni.

Is er toch nog iets misgelopen en werd er toch boete aangerekend? Dan zetten we het zeker recht als we terug open zijn.

Verlengen

Wat als ik mijn materiaal niet meer kan verlengen?

Dat is geen probleem. Als je je materiaal om een bepaalde reden niet online kan verlengen (lidmaatschap moet vernieuwd worden, het is gereserveerd voor een andere lener of je hebt al 2 maal verlengd) moet je niets doen. Door de sluiting zit niemand op het materiaal te wachten en je krijgt er ook geen boete voor.

Wij hebben jouw materiaal ook sowieso verlengd tot 30 juni. Dus tot dan mag je al zeker op je beide oren slapen.

Reservatie

Ik reserveerde iets uit de bib, wat nu?

Als je een reservatie plaatste of een IBL aanvroeg, blijft die aanvraag geldig tot we opnieuw open zijn. Als we de IBL niet langer kunnen opzij houden, word je gecontacteerd.

Andere diensten

Wat met andere diensten van de gemeente?

Hou voor info over de andere diensten de website van de gemeente in de gaten.

Kan ik de bib contacteren?

Heb je nog een dringende vraag die hier niet tussen staat? Gebruik dan bij voorkeur ons e-mailadres.

De telefoon van de bib is niet meer bemand. Via e-mail of het contactformulier word je sowieso snel geholpen.

Ondertussen ...

Digitale diensten van de bib

Ook in tijden van Coronamaatregelen kan je terecht bij de bib. Met je Mijn Bibliotheek-profiel lees je digitale prentenboeken van Fundels met je kroost of blader je digitaal door de krant.