Volwassenen

Wist je dat de bib ook online cursussen aanbiedt? Lees je graag op je gemak een tijdschrift of krant? Of wil je persoonlijke leestips ontvangen? Hier vind je wat de bib jou als volwassene te bieden heeft.

Kranten en Tijdschriften

Omwille van de huidige corona-maatregelen kan je momenteel niet lezen in de bibliotheek.

Je kan wel online verschillende kranten en tijdschriften raadplegen.

Boekenwijzers

reisverhalen

Graag wat leestips rond een bepaald onderwerp? Wij hebben verschillende boekenwijzers met zowel romans als informatieve boeken. De boekenwijzers zijn ook in de bib te raadplegen en regelmatig vernieuwen we onze themastand op de volwassenafdeling.

Podcast

ears

Nieuwsgierig naar wat een podcast nu eigenlijk is? Of gewoon op zoek naar interessante afleveringen? We vertellen je meer...

Online leren

Voortaan kunnen alle leden van onze bib gratis online leren: digitale fotografie, de kunst van het masseren, een nieuwe taal, ... en nog veel meer! Volg zoveel cursussen als je wil en neem alle tijd die je nodig hebt.

Hoe werkt het? Surf naar : https://academieportal.nl/onlinelerenmetdebib en meld je aan met de gegevens van je 'Mijn Bibliotheek' account. Je kan kiezen uit dertig verschillende cursussen.

Leestips op maat

Leestipper

Krijg je graag leestips op maat?

Schrijf je in op Mijn Leestipper en ontvang elke maand leestips uit de collectie van de bibliotheek, rekeninghoudend met jouw leenhistoriek én de genres die je graag wil lezen.

Ontdek via de bib muziek op Spotify!

De bib is actief op Spotify: volg ons via deze link en ontdek afspeellijsten gemaakt door bib-bezoekers en bib-medewerkers.

Toeristische informatie

pier Oostende

Vakantie in eigen land? Wij hebben een ruime collectie reisgisen, wandel-en fietskaarten die je kan uitlenen. Ook zijn er verschillende toeristische publicaties te koop aan de balie.

Leesclubs

De leeskring van Dilbeek komt 9 keer per jaar samen bij de begeleidster Ann Vandamme, vandamme.ann.127@gmail.com

Onze tweede leeskring, het Leessalon Wolfsput, komt samen in de bib. Interesse in dit leessalon? Neem dan contact op met Mirani Steenhorst, steenhorstmirani@hotmail.com

Meer info vind je op de blog van de leesclubs van Pajottenland/Zennevallei

De kast van...

kast van

Regelmatig nodigen wij een schrijver, acteur, zanger, artiest of een bekende Dilbekenaar uit om zijn/haar favoriete lijstjes met ons te delen.

Deze kunnen gaan over literatuur, muzikale voorkeur of filmkeuze maar evenzeer over hun favoriete keuken of reisbestemmingen. Op deze pagina hebben wij de lijsten voor jullie verzameld.