Voorleestipi

Eén keer per maand en telkens op zaterdag palmt de Voorleestipi een plekje in of rond de bibliotheek in. Wanneer je de Voorleestipi ziet staan, is het feest: voorleesfeest!

Voorleestipi

Voorleestipi

Een politieman op bezoek of onder warme dekentjes kruipen met een warme chocomelk, het kan allemaal wanneer de Voorleestipi er staat. Kom, luister en geniet!

Kom je regelmatig naar het voorlezen? Vraag dan zeker naar je eigen voorleesspaarkaart. Telkens je het  voorlezen bijwoont, krijg je een sticker voor op je spaarkaart. Is je kaart helemaal vol? Dan mag je een cadeautje kiezen uit de mand!

De Voorleestipi gaat ook op verplaatsing. En wat gaat er mee? Onze vertelkoffer, boordevol verhalen. Verder op deze pagina ontdek je waar de Voorleestipi overal neerstrijkt.

Alle voorleesmomenten (zowel in de bib als op locatie) zijn gratis en zonder voorinschrijving. 

Najaar 2020

Kalender Voorleestipi in de bibliotheek

Zaterdag 12 september 10u30 - Bij de politie

Ontmoet een echte politieagent in de bib! We lezen samen verhalen over de politie. Daarna maken we kennis met een echte politieagent. Hij/zij vertelt alles over dit bijzondere beroep en neemt jullie mee voor een kijkje in de politiecombi.

Zaterdag 10 oktober 10u30 - VertelSter

Vandaag verwennen we jullie met een vrolijk voorleesuurtje door De Vertelster. Zij gidst je door een wondere wereld van 1001 verhalen.

Zaterdag 14 november 10u30 -Voorleesweek - GEANNULEERD

Onder het motto 'Lezers maak je samen' zet de Voorleesweek dit jaar in op ouderbetrokkenheid. We krijgen daarvoor een hele speciale gast op bezoek!

Zaterdag 12 december 10u30 - Kerstmis

Warme choco met marshmellows, knusse dekentjes, pyjama aan? Check, het is weer tijd voor ons kerstvoorleesfeestje! Dit jaar mogen jullie onze kerstboom helpen versieren met een zelfgemaakt kerstverhaaltje op onze kerstballen.

Kalender Voorleestipi op locatie

Zaterdag 5 september 10-16u, Westrand Ezelsoor XL en seizoensopening Westrand

Gratis boekenkaftfeestje met bont kaftpapier, straffe illustratoren, verrassende doorloopworkshops én een seizoensopeningsfeestje. Onze voorlezers maken de wachttijd voor de illustratoren een stuk aangenamer met hun spannende verhalen.

Zo 18 oktober 13u30-18u, Westrand - Familiedag Bos - GEANNULEERD

Verschillende voorleessessies met de vertelkoffer in thema ‘bos’.

Woensdag 18 november 14-16u, Welzijnscampus - Spel- en ontmoetingsmoment - GEANNULEERD

Voorleesmoment met aansluitend spelletjesnamiddag tijdens het spel- en ontmoetingsmoment in de Welzijnscampus.

Zaterdag 2 december 13u30-18u, Westrand - Familiedag Sint - GEANNULEERD

Verschillende voorleessessie met de vertelkoffer in thema ‘Sint’.