Voorleestipi

Eén keer per maand en telkens op zaterdag palmt de Voorleestipi de jeugdafdeling van de bibliotheek in. Wanneer je de Voorleestipi ziet staan, is het feest: voorleesfeest!

Voorleestipi

voorleestipi

Een brandweerman op bezoek, een vliegtapijt onder je voeten of onder warme dekentjes kruipen met een  chocomelk in de hand, het kan allemaal wanneer de Voorleestipi er staat. Kom, luister en geniet!

Kom je regelmatig naar het voorlezen? Vraag dan zeker naar je eigen voorleesspaarkaart. Telkens je het  voorlezen bijwoont, krijg je een sticker voor op je spaarkaart. Is je kaart helemaal vol? Dan mag je een cadeautje kiezen uit de mand!

De Voorleestipi gaat ook op verplaatsing. En wat gaat er mee? Onze vertelkoffer, boordevol verhalen.   Verder  op deze pagina ontdek je waar de Voorleestipi overal neerstrijkt.

Alle voorleesmomenten (zowel in de bib als op locatie) zijn gratis en zonder voorinschrijving. 

Najaar 2019

Kalender Voorleestipi in de bibliotheek

 • Zaterdag 14 september om 10.30 uur - Bij de brandweer
  Ontmoet een echte brandweerman in de bib! In de leeshoek lezen we samen verhalen over de brandweer. Daarna maken we kennis met brandweermannen Walter en Klaus. Ze brengen hun pak en helm mee en beantwoorden met plezier al jullie vragen.
   
 • Zaterdag 12 oktober om 10 en om 11 uur - Met het vliegtapijt de wereld rond
  Het is Verwendag in de bib vandaag. Daarom verwennen wij jullie met een vrolijk voorleesuurtje door professioneel verteller Veerle Ernalsteen. Zij brengt haar vertelling Met het vliegtapijt de wereld rond. Samen met het vliegtapijt neemt ze de kinderen mee naar verschillende plekken op onze wereldbol. 
   
 • Zaterdag 23 november om 10.30 uur - Voorleesweek
  De Voorleesweek gaat dit jaar over voorleesrituelen. We willen heel graag weten wat jullie ritueel is. Voor het slapengaan? Met natte haartjes? Altijd in pyjama? Steeds jouw lievelingsverhaal? Samen ontdekken we elkaars en nieuwe voorleesrituelen.
   
 • Zaterdag 14 december om 10.30 uur - Kerstmis
  Trek je (foute) kersttrui aan en kom naar ons kerstvoorleesfeestje! We kruipen onder een dekentje, vleien tegen een stapel kussens aan en luisteren met een warme (choco)melk in de hand naar de mooiste kerstverhalen.

Kalender Voorleestipi op locatie

 • Zaterdag 28 september van 13 tot 18 uur - Dag van de Dilbekenaar
  Tijdens de Dag van de Dilbekenaar droom je weg bij verhalen uit de reizende vertelkoffer van onze Voorleestipi.
   
 • Zaterdag 20 oktober van 13.30 tot 18 uur - Familiedag Bos
  Verschillende voorleessessies met de vertelkoffer in thema bos.
   
 • Woensdag 20 november van 14 tot 16 uur - Spel- en ontmoetingsmoment Welzijnscampus Nieuwenbos
  Voorleesmoment met aansluitend spelletjesnamiddag. 
   
 • Zaterdag 30 november van 13.30 tot 18 uur - Familiedag Sint
  Verschillende voorleessessies met de vertelkoffer in thema Sint.

 

Voorleesweek

De Voorleesweek loopt van 16 tot 24 november 2019 en staat in het teken van 'voorleesrituelen'. Elke avond een verhaaltje na het tandenpoetsen, elke dag een leuk fragment voor de schoolbel luidt, elke ochtend een gedicht bij de groentepap in het kinderdagverblijf: wat is jullie voorleesritueel? Van voorlezen een vaste gewoonte maken, daar draait het om!

Voorlezen, je kan er niet vroeg genoeg aan beginnen. Daarom organiseren we speciaal voor jonge ouders een workshop "interactief voorlezen aan baby's en peuters" tijdens de Voorleesweek. Gil van Narrata vzw vertelt je waarom voorlezen aan je baby of peuter zo belangrijk is, laat je de leukste baby- en peuterboeken ontdekken en geeft je handige voorleestips om van voorlezen écht een feest te maken.

De workshop vindt plaats op maandag 18 november van 19.30 tot 22 uur. Meer info en hoe je kan inschrijven vind je binnenkort op deze website.