Voorleestipi

Eén keer per maand en telkens op zaterdag palmt de Voorleestipi een plekje in of rond de bibliotheek in. Wanneer je de Voorleestipi ziet staan, is het feest: voorleesfeest!

Voorleestipi

Tarratata, biep-biep, boek-zoek-koek, jippiejajee, wanneer de Voorleestipi staat is het feest! Elke maand luister je naar verhalen in thema, prachtig verteld door enkele enthousiaste voorleesvrijwilligers. Kom, luister en geniet!

Kom je regelmatig naar het voorlezen? Vraag dan zeker naar je eigen voorleesspaarkaart. Telkens je het voorlezen bijwoont, krijg je een sticker voor op je spaarkaart. Is je kaart helemaal vol? Dan mag je een cadeautje kiezen uit de mand!

De Voorleestipi gaat ook op verplaatsing. En wat gaat er mee? Onze vertelkoffer, boordevol verhalen. Verder op deze pagina ontdek je waar de Voorleestipi overal neerstrijkt.

Alle voorleesmomenten (zowel in de bib als op locatie) zijn gratis en zonder voorinschrijving. 

Voorjaar 2023

Woensdag 11/01 om 15u.30: Voorleestipi in bibfiliaal Groot-Bijgaarden

Het bibfiliaal in Groot-Bijgaarden is verhuisd naar een nieuwe locatie in de Welzijnscampus. Om dat te vieren strijkt de Voorleestipi voor één keertje daar neer! Wees welkom op het openingsfeest, ontdek als eerste het nieuwe bibfiliaal, geniet van een drankje en een hapje en luister naar wonderlijke verhalen. 

Zaterdag 28/01 om 10u.30: Gedichtendag 'Vriendschap'

We vieren de poëzieweek en luisteren samen naar de mooiste gedichten over vriendschap, het thema van dit jaar! De hele maand januari kan je ook deelnemen aan een heuse poëziespeurtocht. Ga op zoek naar de 10 raadselgedichten op de jeugdafdeling. In elk gedicht ontbreekt één woord. Kan jij raden welk? Wie deelneemt, maakt kans op een leuke prijs!

Zaterdag 18/02 om 10u.30: Robots

Luister naar de leukste verhalen over robots en ontdek daarna zelf de Bee-bot, een schattige robot die je zelf kan besturen.

Zaterdag 25/03 om 10u.30: Jeugdboekenmaand 'Geluk'

Maart is Jeugdboekenmaand en die staat dit jaar helemaal in teken van 'Geluk'. Ook samen luisteren naar verhaaltjes maakt je gelukkig!

Zaterdag 22/04 om 10u.30: Wereldboekendag

Op 23 april is het wereldboekendag en viert de hele wereld het boek. Daarom komen deze Voorleestipi verhalen van over de hele wereld aan bod.

Woensdag 17/05 om 14u.00: Week van de Groeilamp op Speelplein Begijnenborre

Tijdens de Week van de Groeilamp valt er vanalles te beleven op Begijnenborre. Ook de Voorleestipi strijkt er neer! Luister naar verhaaltjes en laat je verrassen door de tal van andere leuke activiteiten die deze namiddag op het programma staan.

Zaterdag 20/05 om 10u.30: voor baby's en peuters

Op deze Boekstartdag zijn de allerjongsten welkom op de Voorleestipi. De leukste baby- en peuterboekjes komen aan bod. Ontdek ook de workshops baby- en peutermuziek die op het programma staan!

Zaterdag 27/05 om 10u.30: Circus

Een clown, een goochelaar, een acrobaat en een dierentemmer, wie is jouw favoriete circusartiest? Misschien speelt hij wel de hoofdrol in de leuke circusverhalen die deze Voorleestipi voorgelezen worden. Na het voorlezen ontdek je of er ook in jou een circusartiest schuilgaat.

Zaterdag 24/06 om 10u.30: Schat van Vlieg

Deze zomer ontdek je tijdens de Schat van Vlieg weer alles over één van de zintuigen. Daarom lezen we deze Voorleestipi voor uit de smakelijkste, meest oogverblindende en oorstrelende verhaaltjes.