Voorleestipi

Eén keer per maand en telkens op zaterdag palmt de Voorleestipi de jeugdafdeling van de bibliotheek in. Wanneer je de Voorleestipi ziet staan, is het feest: voorleesfeest!

Voorleestipi

voorleestipi

Knutselen met poëzie, jezelf verkleden of je eigen verhaal maken, het kan allemaal wanneer de Voorleestipi er staat. Kom, luister en geniet!

Kom je regelmatig naar het voorlezen? Vraag dan zeker naar je eigen voorleesspaarkaart. Telkens je het  voorlezen bijwoont, krijg je een sticker voor op je spaarkaart. Is je kaart helemaal vol? Dan mag je een cadeautje kiezen uit de mand!

De Voorleestipi gaat ook op verplaatsing. En wat gaat er mee? Onze vertelkoffer, boordevol verhalen.   Verder  op deze pagina ontdek je waar de Voorleestipi overal neerstrijkt.

Alle voorleesmomenten (zowel in de bib als op locatie) zijn gratis en zonder voorinschrijving. 

Voorjaar 2020

Kalender Voorleestipi in de bibliotheek

Zaterdag 25 januari van 10 tot 13 uur - Versmarkt poëzie

Draai aan het woordenautomaat, gooi met de letterdobbelstenen of knutsel stukjes zin anders in elkaar. Schrap een postkaart, plan een woord op een foto of laat een lantaarnpaal spreken met een grote tekstballon. Op de Versmarkt van Jeugd en Poëzie kan je gekke zinnen in elkaar knutselen en grappige, mooie of ontroerende beelden verzinnen. Iedereen mag zijn of haar zin mee naar huis nemen op een button, een button, een zakdoek, een postkaart of gewoon op het puntje van je tong.

Zaterdag 15 februari om 10.30 uur - Carnaval

Voorleesfeest wordt verkleedfeest! Wie verkleed naar het voorleesmoment komt, krijgt een extra sticker op de spaarkaart. Na het voorlezen kunnen de kinderen een glittertattoo laten zetten.

Zaterdag 21 maart om 10.30 uur - Jeugdboekenmaand Kunst

De Jeugdboekenmaand staat dit jaar in het teken van kunst! We hebben het over hoe kunst je fantasie en verbeelding triggert. Over waarnemen - in de zin van kijken, maar ook in de zin van luisteren en voelen. Kunst is niet alleen een middel om jezelf uit te drukken. Het zet iets in beweging. Het trekt je verbeelding op gang. Het roept een gevoel op. Het triggert de nieuwsgierigheid. Het zet je aan het denken. Voor deze gelegenheid werken we samen met Kunstacademie Dil'arte. Samen met hen maken we ons eigen verhaal!

Zaterdag 25 april om 10.30 uur - Zwerfvuilactie in de Wolfsputten

We gaan op vertelwandeling in de Wolfsputten. Op verschillende plaatsen komen we vertellers tegen en stoppen we voor een verhaal. Onderweg rapen we samen zwerfvuil en steunen zo de zwerfvuilactie. Vergeet je regenlaarzen of andere schoenen die vuil mogen worden niet!

Zaterdag 16 mei om 10.30 uur - Slot KJV-jaar (Kinder- en Jeugdjury Vlaanderen)

Niemand minder dan Mathilda Masters, schrijfster van de reeks ' De keuken naar Mocano', komt op bezoek. Ze leest voor uit eigen    werk en wordt geïnterviewd door de KJV'ers van Klavertje Vier.

Zaterdag 13 juni om 10.30 uur - Schat van Vlieg

We lezen voor in het thema van de Schat van Vlieg en speuren nadien samen naar de schat of knutselen een vliegje.

Kalender Voorleestipi op locatie

Zondag 26 januari van 13.00 tot 18uur - Familiedag Stormopkomst

Voorleessessies in onze tipi in het thema 'Alles, nu'.

Woensdag 22 april - Buitenspeeldag

Vandaag spelen en lezen we buiten! We trekken met de Voorleestipi naar het Neerhof, waar er speciaal voor de Buitenspeeldag heel wat te beleven valt.

Donderdag 23 april - Wereldboekendag en Blik op de wereld

Ga samen met ons op wereldreis... in Dilbeek! Ter ere van Wereldboekendag zetten we een unieke collectie boeken in de kijker. Boeken met verhalen van over de hele wereld.

Woensdag 20 mei - Week van de Opvoeding

Kom onze tipi zoeken op het parcours van Week van de Opvoeding, georganiseerd door Huis van het Kind. We lezen voor in het thema 'Opvoeden is geen (wed)strijd'.

Zaterdag 27 juni - Camping Neerhof

We nemen onze vertelkoffer mee naar Camping Neerhof en lezen voor rond het kampvuur.